Världens bästa praovecka

Om jag fick bestämma så skulle jag vilja ha minst två veckor prao under året. Mest för att förra veckans prao var väldigt lärorik och rolig och jag ycker att det var en väldigt viktig erfarenhet. 
Nu ska jag dela med mig av min upplevelse och mina tankar kring veckan.
Jag valde att praoa med Astrid på Runsten Equestrian´s cafeteria. Runsten är där jag jobbade som funktionär några dagar i somras, alltså en stor ridanläggning med massor av hästar, stort ridhus, tävlingsbanor och allt som hör ridsporten till. Praoplatsen passade just därför mig perfekt! Mat och bak glada Ebba praoade i köket och kunde sitta och kolla på hästarna i ridhuset under rasterna. Kunde inte bli bättre.
 
Vår otroligt snälla och trevliga handledare gav oss väldigt mycket förtroende och lät oss göra samma saker som de andra arbetarna vilket jag uppskattar jättemycket. Stå i kassan,baka och servera är bara några av alla saker. Att jobba i den miljön är rätt tufft, och det kräver att man kan göra flera saker samtidigt och snabbt växla om från snabb till lugn på en sekund. In i köket med disken, in i diskmaskinen, ut igen och se lugn ut. varje gång jag klev över tröskeln mellan köket och kunderna så kom leendet automatiskt och jag kopplade bort allt förutom just det jag skulle göra just då. I början var det svårt men det blev snabbt en bra vana. Jag trivs verkligen bra i den miljön, att alltid ha något att göra. Antalet kakor, kladdkakor, chokladbollar, mackor och tallrikar med mat vi gjorde slog utan tvekan mitt veckorekord. Allt bakades i större mängder än hemma och allt var mer påriktigt. Trots att jag nästan somnade påvägen hem varje dag så var det helt klart en upplevelse som var superkul och extremt lärorik. Som jag känner nu skulle jag kunna jobba där för alltid och just därför blev jag extra glad när vi erbjöds jobba några kvällar och helger ibland. Kanske är det dehär som är mitt drömjobb?
 
 
 
blogginlägg | |
Upp