Dekorera utan fågelfjädrar i påsk! ❤️ /Pyssel/

Snart är det påsk och efter att ha läst en del på internet och hittat bloggare som bloggat om detta så inser jag att det var en sak jag inte viste om. Jag har alltid trott att sådana fjädrar som man använder vid påsk är gjorda av plast eller något. Jag har i alla fall inte ens tänkt tanken (fråga mig inte hur sjutton jag inte kunde tänkt på det) men hur som helst så har jag nu förstått att fjädrarna oftast kommer i från fåglar, som i vissa fall blir sjukt illa behandlade. Okej, jag kommer i alla fall inte använda några fjädrar i påsk, för jag tycker att det är hemskt att fåglarna ska behöva skadas för att VI vill sätta färgglada fjädrar i trädgården! Jag och Alma funderade över vad vi skulle kunna pynta med i påsk istället för fjädrarna. Och det slutade med att vi fixade egna fjädrar, av papper att sätta i påskriset! Jag tycker att det blev supersnyggt, och det är ett bra alternativ att använda :)
Jag har alltid varit en person som älskar att pyssla och sånt. Jag är inte så bra på det och har tröttnat lite på intresset men jag tänker inte ge upp.
Självklart är det flera personer som har gjort detta pyssel innan, så det var inte vi som kom på det. Hittade lite bilder på google som vi använde som inspiration. Men här kommer i alla fall lite bilder och korta instruktioner på hur vi gjorde pappersfjädrarna. :)
 
Först klippte vi ut två  fjäderliknande former så gått det gick :)
 
 
 
Sen limmade vi på hela de ena lövet och satte en bit ståltråd på.
 
Sen satte vi på den andra delen av fjädern och klippte jack i den.
 
 

Klart! Vi gjorde massa olika färger, för det är mycket roligare då :) Jag är sååå taggad på lov, inge fler prov eller läxor kvar denna veckan, så jag e glad :) Ha det så bra, så hörs vi snart.
Resultatet:
 
blogginlägg | |
#1 - - Fam:

Jättevackra fjädrar som ni gjort! Fint med blandade färger o en jättebra idé. Jag gillar heller inte fågelfjädrar och har aldrig haft det utan gjorde förr av dubbla, två färger, silkepapper som jag klippte som ni. Det tokiga iår är dock att vi fick ett björkträd med ngr gula o lila fågelfjädrar att ha i uterummet från Lions eftersom vi skänkt en massa små björkar till dem. Annars tar jag heller inte in björk eftersom både Erik o Axel är o har alltid varit allergiska mot björk. Istället tar jag in blåbärsris o sätter blåmålade träkulor på grenarna, så ser det ut som blåbär. Det är mitt påskris. Kram o glad påsk till er alla! Mabel

Upp