Påsklovet på landet har varit braaa

Nu är vi hemma efter en supermysig vecka på landet. Jag och pappa har varit och ätit på "Sthlm Tapas" ikväll, och det var verkligen god mat och jättetrevligt! :) Det var första gången jag åt tapas, men det kommer absolut bli flera gånger.

Igår eftermiddag så gick jag, Alma och Cissi ut och joggade lite. Inte alls särskilt långt, men roligt var det :) Sen satte vi oss på klipporna vid vattnet, och det vart faktiskt ganska varmt när solen lyste på oss så vi stannade där ett tag. Älskar verkligen att sitta och kolla och ta foton ut över havet när det är soligt, blir så lugn och glad av det ❤️ 
Vi har spenderat en del tid i stallet denna veckan. Dels har jag ridit själv och sen har jag varit med på Alma och Cissis ridlektioner och så duktiga dom är alltså!
 Ett mycket bra påsklov men kusiner, vänner och familj hittills och dagarna som är kvar ska jag nog mest ta det lugnt på om ingenting ändrar mina tankar.  
Eller ja, jag ska träffa Ida vid 11 imorn så åler vi nog till Liljeholmen en sväng :) men liite sovmorgon iaf. Godnatt nu
blogginlägg | | Kommentera |

14 år🎉 tack!

Tusen tack för alla gratulationer och presenter jag fått! Det betyder verkligen jättemycket❤️❤️ min dag har varit toppen, men vaknade tidigt i morse så jag går och lägger mig nu.😊 startade dagen med att mamma, Alma och Ida kom in och sjöng för mig, och så fick jag massa paket :) sen kom mormor, morfar och Cecilia över och grattade också! Superkul! 
Sen åkte vi ut till stallet och så red jag en lektion på Mersan för Angelica, och det gick bra tycker jag. Sen vart det lunch och tårta med allihopa och Frida och hennes mamma var med på det❤️ 
Sen var gjorde vi lite olika grejer efter det. Bland annat så var vi nere och gungade med Alma och Cissi, och det känns som att det är sommar ute även fast det är rätt kallt. 
Morfar gjorde jättegod lasagne till middag sen som vi bjöd Elin och Anne på också, så vi har haft lite besök under dagen. Men som sagt så har det varit jättetrevligt och roligt! Tack igen för allt!!❤️🎉 känns riktigt bra att vara 14✨
Juste, igår fick jag en ny domän av Kalle så från och med nu heter min blogg " minaroligadagar.se" (innan var det ".blogg.se") så supertack för det, verkligen jätteroligt!🎉👍🏼
blogginlägg | | Kommentera |

Dekorera utan fågelfjädrar i påsk! ❤️ /Pyssel/

Snart är det påsk och efter att ha läst en del på internet och hittat bloggare som bloggat om detta så inser jag att det var en sak jag inte viste om. Jag har alltid trott att sådana fjädrar som man använder vid påsk är gjorda av plast eller något. Jag har i alla fall inte ens tänkt tanken (fråga mig inte hur sjutton jag inte kunde tänkt på det) men hur som helst så har jag nu förstått att fjädrarna oftast kommer i från fåglar, som i vissa fall blir sjukt illa behandlade. Okej, jag kommer i alla fall inte använda några fjädrar i påsk, för jag tycker att det är hemskt att fåglarna ska behöva skadas för att VI vill sätta färgglada fjädrar i trädgården! Jag och Alma funderade över vad vi skulle kunna pynta med i påsk istället för fjädrarna. Och det slutade med att vi fixade egna fjädrar, av papper att sätta i påskriset! Jag tycker att det blev supersnyggt, och det är ett bra alternativ att använda :)
Jag har alltid varit en person som älskar att pyssla och sånt. Jag är inte så bra på det och har tröttnat lite på intresset men jag tänker inte ge upp.
Självklart är det flera personer som har gjort detta pyssel innan, så det var inte vi som kom på det. Hittade lite bilder på google som vi använde som inspiration. Men här kommer i alla fall lite bilder och korta instruktioner på hur vi gjorde pappersfjädrarna. :)
 
Först klippte vi ut två  fjäderliknande former så gått det gick :)
 
 
 
Sen limmade vi på hela de ena lövet och satte en bit ståltråd på.
 
Sen satte vi på den andra delen av fjädern och klippte jack i den.
 
 

Klart! Vi gjorde massa olika färger, för det är mycket roligare då :) Jag är sååå taggad på lov, inge fler prov eller läxor kvar denna veckan, så jag e glad :) Ha det så bra, så hörs vi snart.
Resultatet:
 
blogginlägg | | En kommentar |
Upp