Min dag- Lyssna på musik och plugga?

Jag lyckades vakna ganska tidigt idag så jag tog det  lugnt på morgonen. Vädret var och är kass och då brukar det vara lite jobbigare att gå upp på morgonen men det gick bra. Jag fixade iordning mig och fixade lite på rummet. Satt även en stund och fixade lite inför ett samarbete som troligtvis kommer att komma upp på bloggen inom några veckor.
Första lektionen var musik och jag tror att vi blev betygsatta på hur vi spelade idag. Jag spelade bas vilket inte alls är min grej och jag är verkligen inte bra på det så det gick nog inte så bra.
Sen satt jag och Astrid och räknade matte i korridoren medans resten av klassen skrev prov. Igår satt vi på mattelektionen och jag kom på att vi kunde fråga om vi fick skriva provet då istället eftersom att mitt blodsocker var bra just då. Blir oftast låg innan prov, men jag klarade mig toppen igår faktiskt. Snöade ute också men det störde ju inte oss haha.
Gick på en massa andra lektioner sen, men fotade inget mer under dagen eftersom att det är extremt ointresant enligt mig. 
Sen när jag kom hem skrev jag klart min franska läxa och pluggade lite mer. Jag har alltid haft svårt att plugga och lyssna på musik samtidigt. Det har liksom inte funkat i mitt huvud. Men nu har jag hittat tre låter som jag arbetar väldigt bra till. Varför vet jag inte, men blir typ lugn av dom. Låtarna som jag lyssnade på var:
  • I took a pill in Ibiza / Fattar egentligen inte varför jag lyssnar på denna låten, men den e sjukt bra haha!
  • One call away / Verkligen min favoritlåt just nu! Blir sååå lugn av den :)
  • Let her go / Den här låten spelades på radio HELA tiden för ett tag sedan, och jag gillar den fortfarande hehe.
  • Pillowtalk / Har inte så mycket att säga om denna låten, okej? :)
  • Lost boy / Sjukt bra låt! Lyssnar på den hela tiden.


Lite bur-fix sen. Kaninerna ör alltid super sociala när jag städar buren. Mina älsklingar.

 


Kollade till växthuset också, och både sallaten och spenaten har redan börjat växa! Längtar till sommaren nu.
 

Sen har jag bara ätit middag, skrivit och vilat typ.
Kram :)
blogginlägg | | Kommentera |

QRD1 - insamlingen som gör skillnad!❤️

Diabetes är en mycket tuffare sjukdom än vad många vet om. Det är som att gå en balansgång 24 timmar på dygnet, året om. Det forskas kring typ 1 diabetes. Dom försöker hitta ett botemedel, finna orsaker till att vissa drabbas av sjukdomen och komma på saker som ska göra livet lite mindre svårt för oss diabetiker och nära och kära. Det utvecklas nya apparater, mätare och hjälpmedel för varje dag som går. Och såklart är vi tacksamma för det. Men det krävs ändå att vi tänker på vad vi äter, hur dagen kommer att se ut och att vi alltid ser till att ha snabbt socker nära till hands. Även om blodsockrena kan mätas via en så kallad "sensor" som mäter värdet regelbundet så går det ändå inte att undvika de låga och höga värdarna. Dom som får oss diabetiker att ogilla sjukdomen lite extra.

barndiabetesfonden.se
 samlar in pengar som går till forskning om typ 1 diabetes vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar.
 
Jag fick kontakt med Cecilia, som gör och säljer superfina smycken. 50-75% av pengarna hon får in skickar hon direkt till barndiabetesfonden. Fantastiskt!!  Att kunna köpa smycken som verkligen är fina, och samtidigt bidra med pengar till att göra det lättare för barn med diabetes känns väldigt bra. Cecilia skickade hem 4 av alla hennes fina smycken till mig, och jag älskar dom verkligen! Att bära smyckena där det står "diabetiker" peppar mig och får mig att känna mig stark.  Dom visar verkligen vem jag är, att jag har typ 1 diabetes, och att det är inget att dölja! 👊🏼💙
Så jag tipsar er verkligen att kolla in Cecilias Facebook och instagram (QRD1) där det finns mer info och där du kan kontakta henne. Det säljs inte bara "diabetes smycken", utan också smycken med andra texter och berlocker. Vill du ge ett smycke i tex födelsedags present går det att beställa smycken efter eget önskemål. Värt att kolla, för det finns något för alla. ❤️

QRD1 Facebook: https://m.facebook.com/profile.php?id=1589110811354875
QRD1 Instagram: https://www.instagram.com/qrd1/
 
 
 
 
 
 
blogginlägg | | Kommentera |

Skype är bäst

Efter att ha lagat egen pasta till middag tillsammans med Alma ägnade jag resten av kvällen till att prata med en av mina absolut bästa vänner, Mathilda.💗
(Lite bakgrunds historia)
Vi lärde lärde känna varandra på ett hotell på Mallorca när vi båda var där sommaren 2014. Vi var jätteblyga i början, men tillslut började vi prata med varandra. Och sen umgicks vi resten av veckan. Spionerade på syskonen, tävlade om vem som drack mest sluch, samlade snäckor på stranden, åt middag, plockade 7 sorters blommor från rabatterna på kvällen (tur att dom inte var gifitiga) för att enligt någon tradionsgrej så "ska" man göra det på midsommarnatten och firade midsommar tillsammans på Mallorca.❤️ Kvällen innan vi skulle åka hem bestämde vi att vi skulle skypa en gång i veckan för att hålla kontakten. Det blev inte så, men vi skypar ibland. Vi har setts 3 gånger (tror jag) sen vi lärde känna varandra, och fler ska det bli!

 Eftersom att vi bor några timmar ifrån varandra så är det tur att Skype finns hihi. Senast vi pratade var för tre månader sen, så inte konstigt att det vart ett långt samtal idag❤️ troligtvis ska vi ses i helgen när Mathilda kommer ner till Stockholm🌸 Det kommer bli sååå roligt, tror inte att vi har setts på typ ett år (?!)🙈❤️ älskade bästavän. Vi måste verkligen börja skypa oftare. 

Skrattar fortfarande åt hur fega vi var innan vi lärde känna varandra. Vi gick runt i flera dagar vid poolen på Mallorca, men ingen av oss vågade säga något. Dendär "vattenpolo aktiviteten" vart vår räddning. Annars hade vi kanske aldrig pratat med varandra😂💗 Godnatt
blogginlägg | | 2 kommentarer |
Upp