Jul i morn :)

Hejsan! det märks inte riktigt att det är julafton i morgon.. 6 grader ute, och ganska fint väder... Men det blir nog toppen ändå.
Idag har jag varit ute och sprungit med Eleni, och på vägen hem så köpte jag de sista julklapparna. Ååh, det ska bli såå mysigt med jul.. Tiden går så himla fort! När jag var mindre minns jag att de sista dagarna innan jul gick enormt långsamt, men nu idag var jag tvungen att kolla i en kalender för att jag hade lite svårt att förstå att det redan är den 23:dje december.. Det är så skönt med lov också. Jag har varit uppe ganska sent de senaste dagarna och skypat och skrattat med kompisar, men det gör ju ingenting eftersom att jag inte behöver gå upp vid 7. I förrgår åt jag frukost 10 över 11. Lyx.
Jag funderar på att eventuellt göra ett inlägg och visa vad jag köpte i julklapp till närmaste familjen, men vi får se.. En sak som är säkert är dock att jag inte kommer att visa mina julklappar förutom att kanske nämna något jag fick i något sammanhang, men jag vill inte att jag ska verka skrytsam, eller att någon ska bli avundsjuk eller tycka att jag är konstig mm. Så det struntar vi i år :)
Nu har jag lite småsaker att fixa, och jag måste sova i tid för att orka upp och gratta Alma som fyller 8 imorn. (Hahha jag ska inte sova nu såklart). Så vi hörs, kramizz
blogginlägg | | Kommentera |

Orkade inte göra julinlägg.. Fullt upp😁❤️

Jaha... Nu blev det så som jag inte ville att det skulle bli.. Jag orkar inte göra fler "julinlägg".. Om jag ska vara helt ärligt så beror det både på att jag har haft mycket annat att göra, och att jag inte har kännt mig peppad till att skriva, och attjag inte har haft några idéer.. Det har varit julklappshandling, jag har fått en ny pump (berättar mer en annan dag), jag har bakat efter beställning till mammas jobb och sen så har Alma kalas imorgon, så jag  har haft fullt upp med att planera, fixa och trixa. Jag, Ida och Eleni ska vara "lekvärdar" och hjälpa till. Så i kväll har jag fixat frågesport, lekar, godispåsar (med Alma), städat, och så har vi handlat mat. Fullt upp alltså, men det gillar jag. Sen har jag varit enormt trött de senaste dagarna.. I tisdags eftermiddag sov jag från 17.30 till typ 18... Sen så åt vi middag och så somnade jag 19.30 och vaknade 7.😳 nu orkar jag inre skriva mer, för jag e trööööt.. Imorgon går jag i skolan från 10 till 11. Kort dag. Sen blir det kalasförbredningar och fix. Fullt upp, igen!❤️❤️🙈 kramizz

Förlåt för ändringar med julinlägg..
blogginlägg | | Kommentera |

4:e december❤️ "Julpyssel"

Hejsan! Dagens inlägg är ett pysselinlägg! Skoj va? Det tycker iaf jag. Jag gick hem från skolan förra veckan och sen googlade jag lite på "julinspo" och då såg jag att flera personer hade gjort egna jul örhängen, vilket gjorde att jag blev extremt sugen på att göra samma sak :) Så jag letade igenom huset efter lera, men insåg sen att vi inte hade någon.. Men. Problem är till för att lösas, så jag googlade runt lite mer och hittade ett recept på "trolldeg" som jag slängde ihop på några minuter. Sen satt jag i någon timme och tillverkade två par örhängen, ett halsband och en ljushållare. Sjukt roligt! Det tar dock ett tag för leran att torka. Jag lät den torka i ca 3 dugn.
 
Här är receptet på degen:
3 dl vetemjöl
1 dl salt
1- 1&1/2 dl vatten
lite olja
 
Jag hällde bara i allt i en bunke och knådade till rätt konsistens. Blev degen för klibbig var det vara att tillsätta lite mer mjöl, och vart den för torr var det bara att ta lite mer vatten (eller olja). Sen formade jag allt. Lite av degen blandade jag med karamellfärg och pysslade med, och några saker har målas efter att det har torkat. Målade över de i karamellfärg, då färgen slets lite.
Jag målade med akrylfärg, men det går säkert bra att måla med annat också :) 

Såhär gjorde jag för att kroken skulle sitta fast i leran. (Krokarna köpte jag på panduro).  : 
jag tog en bit ståltråd och trädde på kroken. Sen snurrade jag ståltråden.

Såhär blev resultatet:


lussebullar❤️ hur söta??!😍
Paket, som även ska målas.❤️

Det var detta inlägget, hoppas att ni gillade det❤️ kramizz🎅🏼
blogginlägg | | Kommentera |
Upp